Vyhledej
Královédvorsko > Doprava > aktuálně

Ulice Nedbalova neprůjezdná, objízdná trasa vede kolem muzea (8.-16. července 2024)

Uzavírka křižovatky ulic Nedbalova a Slunečná

Redakce / 10.07.2024, Dvůr Králové nad Labem
Od pondělí 8. července do středy 16. července 2024 k úplné dopravní uzavírce křižovatky ulic Nedbalova a Slunečná ve Dvoře Králové. Důvodem jsou pokračující stavební práce při rekonstrukci vodohospodářské infrastruktury ve Slunečné ulici, které se dostávají letos do své druhé fáze.


Kritická místa i pro pěší

Objízdná trasa je vedena kolem městského muzea - ulicemi Tyršova, Sladkovského, Fügnerova, Jiráskova, Nerudova a Vrchlického, kam se po letech vrací dočasně i kamionové doprava. S intenzivnější dopravou včetně nákladní by tak v centru měli počítat i pěší a cyklisté: úzká komunikace u městského muzea, jediný přechod ve Fügnerově ulici a křižovatka na Karlově jsou kritická místa pro všechny zúčastněné. 


Výluka městské hromadné dopravy

Uzavírka se dotkne také autobusové dopravy, kdy u linky 2. městského hromadné dopravy nejsou obsluhovány 4 zastávky městské dopravy (oční škola, Tyršova, hřbitov a Nedbalova) a naopak je zřízena náhradní autobusová zastávka u křižovatky ulic Nerudova a Vrchlického naproti stávající jednosměrné zastávce.

Pro obsluhu výlukové trasy spoje směrem k nemocnici je dočasně zřízená autobusová zastávka Dvůr Králové n. L., Vrchlického (naproti stávající zastávce u křižovatky ulic Nerudova a Vrchlického).

Kateřina Sekyrková

Zdroj: město Dvůr Králové nad Labem

Související články
Revitalizace sídliště omezí parkování i dopravu ve čtvrti nad oční školou (červen - říjen 2024)
U nemocnice staví tlakovou stanici a malý vodojem, část ulice je zavřená
Částečná uzavírka hlavní silnice ve Dvoře Králové směr Hostinné (1. 7. - 8. 9. 2024)
Vaše komentáře

Přečteno 518x
 
22.07.2024 - Pozor na odkloněnou trasu na železniční trati Prahy - Hradec Králové - Trutnov: rychlíky linky R10 budou během plánované výluky zastavovat místo stanice Praha-Libeň ve stanici Praha-Vysočany od úterý 16. července nepřetržitě do soboty 24. srpna 2024.
15.07.2024 - České dráhy vydaly zprávu, která v těchto horkých dnech upozorňuje na vyšší pravděpodobnost závad na infrastruktuře i na vozidlech a souvisejícímu omezení vlakové dopravy. Na jakkoliv dlouhou cestu vlakem si s sebou vezměte dostatek tekutin.
10.06.2024 - Z důvodu závady na hlavním přívodu pitné vody je uzavřené Tyršovo koupaliště - do odvolání.

Volná pracovní místa

Učitel/ka fyziky (ZŠ Schulz. sady)

Učitel/ka informatiky (ZŠ Schulz. sady)

Učitel/ka Hv, Pč (MŠ a ZŠ Bílá Třemešná)

Terénní pečovatel/ka (Diakonie ČCE)


Kalendář akcí